Cizrna se namočí nejlépe přes noc. Pak se uvaří doměkka ve vodě. Uvařená cizrna se rozmixuje s přidáním soli, česneku a pasty Tahini a olivového oleje. Voda se přidá podle potřeby, aby vznikla kaše.
Papriky se očistí a naplní směsí mletého drůbežího masa s vejcem, solí a pepřem. Podlité vodou se upečou v troubě (asi 45 min na 180 stupňů).
Takto jinak bez tuku připravený pokrm obsahuje: 1904 kJ, 32,7 g bílkovin, 37,6 g sacharidů, 21,3 g tuků a 9,4 g vlákniny.
Cizrnová kaše se hodí i jako samostatný pokrm. Ti, co mají citlivější trávení by měli postupně přivykat a v žádném případě ji nedoporučuji konzumovat večer, pokud nejste zvyklí na luštěniny. Kdo nesnáší česnek, není nutný. Kaši připravuji řidší, abych nemusela zbytečně přidávat tuk. Lze podat i k plátku jiného masa.