8. - Co jsme ještě neprobrali

Byla toho spousta. A spoustu jsme probrat úplně zapomněli. Když má někdo touhu se vypovídat, obvykle musí taky druhé poslouchat a než se vymění všechny myšlenky, jsou ty první dávno zapomenuté. Jak to vidím já, je to hlavně o sebezapření, o kázni a ostatní věci nemají až takový vliv. Jak s tím člověk začne a má pevnou vůli, nic ho nezlomí. Jsou tady různé překážky, například různé oslavy a zvláštní akce, ale to si myslím, že není hlavní podstata. Na oslavy a akce člověk nechodí každý den.

Pokud se někdo stravuje v restauraci, pak si zpravidla musí vybrat z daného jídelního lístku a nemůže moc rozhodovat o velikosti porce. Když mu jídlo přinesou, musí zaplatit celou porci. A když začne s přísným režimem, přijde spousta peněz vniveč, protože vracet denně část porce je plýtvání. Málokterá restaurace bezezbytku vyhoví zákazníkům tak, aby podala jídlo podle potřeby.

U jídla připraveného v restauraci se nedá uhlídat správná technologie, nedá se odhadnout, jak je to s tuky, kolik surovin bylo do jídla přidáno a energie se dá určit jenom odhadem. K tomu je ale zapotřebí s sebou nosit tabulky s hodnotami hotových pokrmů.

Budu asi nudná, ale při každodenním jídle v restauraci se snad ani nedá nepřibrat. A to byl důvod, proč jsem vařila. Ovšem v nouzi jsem si zašla do restaurace a zvolila buď bufet, kde se dalo množství porce omezit nebo si dala rybu, guláš, zeleninový salát. A když vážně není z čeho si vybrat, pro jednou stačí jenom polévka s pečivem. Největší nástraha nastane, když má někdo dlouhou přestávku a pak přijde a snědl by celé menu. Varování před večírky a oslavami bylo sice namístě, ale jelikož na žádné nechodím, tak jsem si z toho vzala poučení i pro jiné příležitosti.

Tak si zapíšeme aktuální hmotnost:

Úkoly:
Vydržet u zapisování. Dodržovat všechno, co bylo řečeno dříve.
Napsat si tajné přání na papírek a každý večer si ho přečíst nahlas.
Dojít si na kosmetiku nebo ke kadeřníkovi, pustit si dobrý film nebo muziku.

Kontrolní otázka:
Které konzumované potraviny vypadly navždy z jídelníčku a které tam naopak přibyly?

Motto pro tento týden:
Láska je moc důležitá věc!




Prohledat tento blog