1. - Tak znovu od začátku ...

Snažím se zhubnout většinu svého života. Dařilo se to více nebo méně, ale po marných pokusech posledních pěti let plných stresů jsem to už vlastně vzdala. Stejně tak bojovala moje kamarádka a měla ještě vůli stále začínat s dietou. Tak jsme se hecovaly jedna druhou, až jsme se obě nemohly hýbat. Jako obvykle jsme obě po pár dnech poctivého pojídání salátů většinou skončily hladové před ledničkou. Až jednou mě napadlo, že bychom mohly zkusit ještě jednou využít odborného vedení a přihlásily jsme se do hubnoucího kurzu.

Po všech předchozích zkušenostech jsem se znovu rozhodla věnovat nějaký čas cíli zhubnout a celkově se ozdravit. Po létech bez motivace jsem měla velmi pádný důvod, když jsem viděla, jak významný vliv mělo dodržování správné životosprávy při zotavování mé mamky po cévní mozkové příhodě. Tělo vážně reaguje na každou změnu a z krve se pozná každé zaškobrtnutí. Pod dohledem je možné všechno, jenomže my na sebe kašleme a spoléháme na to, že nám zdraví vydrží donekonečna.

Malá vsuvka o motivaci k hubnutí žen: Můj názor je, že ženské, které chtějí zhubnout kvůli chlapovi, mají malé sebevědomí. Je to známka, že by měly začít myslet hlavně na sebe a dopřát si více času pro potěšení duše. Ženská, která je úplně v pohodě, muže přitahuje jako magnet a nějaký špek navíc jí určitě odpustí. Ženská, která se věnuje sama sobě, myslí na své zdraví, potěší se a má dobrou náladu, zároveň dělá všechno pro to, aby byla hezká i pro svého muže.

Moje motto:
Nikdy nebudu hubnout kvůli chlapovi!

Ženská s optimismem vyzařuje navenek a svítí. Ženská bez nálady muže spolehlivě otráví. Takže když to vezmeme znovu, je určitě lepší věnovat se sama sobě a sázet sama na sebe, než spoléhat na to, že nás uspokojí muž. Kdyby to s ním totiž nevyšlo, tak to, co jsme udělaly pro sebe, nám zbyde, kdežto všechno, co investujeme do něho, odejde s ním. Pokud chceme hubnout kvůli mužskému a náhodou nás přitom opustí, určitě pak ztloustneme ještě víc. Vyplatí se promyslet si to a najít jiný motiv.


Kdo chce zhubnout, měl by:
    se zvážit a zapsat si váhu:    __________
    promyslet si splnitelný cíl a zapsat si ho: ___________
    vymyslet odměnu za splnění poloviny cíle: _______
    vymyslet odměnu za splnění konečného cíle:  ________
    zapsat si aktuální konfekční velikost: _______________
    může si pro kontrolu změřit objem pasu, boků, lýtka a paže (někdy váha klame)
    plnit všechny hubnoucí úkoly

Úkol na první týden:

Rozmyslet si motivaci, zapsat míry, váhy a cíle a zapisovat pečlivě každé sousto, včetně nápojů, čas jídla a pocity. Zapsané jídelníčky slouží pro uvědomění si návyků, chyb a rozložení stravy. Je to důležité pro další nastavení režimu a kdo chce něco zatajit, schovává se jenom sám před sebou.


Prohledat tento blog