Úvod

Impulsem k napsání těchto zážitků bylo hubnutí s kamarádkami, během něhož jsme si vyměnily řadu poznatků, naučily se nová pravidla a snažily se navzájem podporovat. Hodně jsme si slibovaly od kurzu, kam jsme se přihlásily. Po určitém čase, kdy jsme získaly rutinu a snaha se stala trochu stereotypní, jsme se shodly na tom, že nás to úplně nebaví. Odhodlání vydržet jsme ale měly a nakonec se nám leccos podařilo. V životě je pořád co napravovat.

Při první lekci jsme vyzpovídaly ostatní ženy a zjistily, že dochází do kurzů opakovaně. To byla známka, že hubnutí je program na celý život a nikdy se nesmí polevit. Některé i přes opakované docházení měly stále nadváhu a při každotýdenním zpovídání se z předešlých hříchů přiznaly řadu poklesků. Klesání na mysli, kroky stranou v načaté cestě a polevování v disciplíně jsou důvodem, proč je nadváha a obezita náš trvalý marný boj. I můj.


Proto mě napadlo sepsat pár osvědčených pravidel znovu a k nim připsat něco pro inspiraci. Pro nekonečný boj je totiž nejdůležitější mít u sebe zápisník a všechno si neustále zapisovat. Cokoli. Pocity, energetický příjem, pohybové aktivity, všechno, co nám udělalo radost nebo naopak rozesmutnilo. Přála bych si, aby tohle byl kamarád, průvodce, deník, pomocník.

Prohledat tento blog