Suroviny: 750 g zadní hovězí, 2 párky, sůl, hladká mouka, voda, cibule, olej do základu
Do zadního hovězího masa se naříznou otvory a vloží se nožičky párků. Maso se osolí, obalí v hladké mouce a pak se dá zatáhnout na cibulový základ. Když se zatáhne, podlije se a vloží do trouby, kde se pomalu peče doměkka. Po dopečení již není třeba zahušťovat, záleží na tom, jestli chcete více omáčky nebo stačí podlít jako šťávu.
Hodí se k rýži, knedlíkům, možno podávat s bramborami.
Na obrázku je kromě hovězího i kousek vepřového, což byl první pokus.
-
Plátek krůtích (může být i kuřecí) prsou se nakrájí na nudličky a naloží se do lžíce oleje a nechá se odpočinout. Mezitím se nakrájí 50 g pó...
-
Na dýňovou omáčku mám chuť docela dlouho. Je poměrně rychlá, dobrá, splňuje kritéria pro zdravou výživu a navíc ji vařím obvykle jen na podz...
-
Napadlo mě udělat rychlý oběd z uvedených ingrediencí s kuřecím stehenním plátkem. Na olej jsem do pánve přidala na měsíčky nakrájenou cibul...
-
Podle čínské medicíny se na těle nachází body, jejichž stimulací se dají ovlivnit vnitřní orgány nebo pomoci při nejrůznějších bolestech. Bo...
-
Někde jsem kdysi četla, že je dobré postavit růžovou svíci na místo, kde můžete denně meditovat a věnovat se čarování. To je nejlepší někde ...
-
V mixéru rozmícháme 100 g pepřenek a 1 polotučný tvaroh. Není třeba dále ochucovat, podáváme s pečivem nebo se zeleninou. Recept najdete i n...
-
Možná znáte dietu založenou na konzumaci „tukožroutské“ polévky. Tu jsem taky vyzkoušela, ale vývar z řapíkatého celeru, zelí a rajčat mi hr...