Moc kamenů

Obdivuji skály, masy kamenů se mi zdají fascinující a tak si pro radost sbírám kamínky. Pro štěstí, k relaxaci. Kameny mohou pomoci při akupresuře, či k oživení čaker.

Čakry jsou energetické dráhy a kdo věří teoriím o proudění energie, pak se možná zajímá  o funkci čaker. Pokud jsou čakry zablokované, musí se očistit. Mezi pomůckami k posílení čaker jsou i polodrahokamy a kameny. Nebudu však dále uvádět nic o čakrách, kdo se o problematiku zajímá, jistě si jí najde. Nejsem příliš zasvěcená, mám jen prakticky ověřeno, že to všechno souvisí. Bolí-li mě v krku a obyčejně jen tak nepřestává, pak si počtu o příslušné čakře a do léčení zahrnu i její posílení. Obyčejně se pak, kromě vyléčení bolesti, dočkám dalších zlepšení. Zlepšení neduhů, které pro nachlazení třeba ani nevnímám, mě potom příjemně překvapí.

Diamant má obecně velmi zajímavé účinky, jelikož svou nositelku chrání, ale tentokrát ho pominu, přece jenom patří do kategorie těch dražších. Pokud si však někdo přeje potěšit svou dámu, pak vězte, že čím větší kámen, tím větší ochrana.

Tyrkys je krásně modrý. Prý ochraňuje před černou magií, přináší štěstí, úspěch, peníze, hojnost, lásku a je kamenem přátelství. Využívá se při oslabené imunitě, zánětech průdušek, bolestech hrdla, zubů, paradentóze, při srdečních obtížích, bolestech kloubů a všeobecně k harmonizaci těla.

A konečně jantar, ten prý přitahuje sílu, krásu, přátelství, štěstí, lásku, zvyšuje požitek ze všeho příjemného, včetně sexu. Jeho energie prý má schopnost rozjasňovat, měnit negativní energii na pozitivní. Otevírá právě čakru ovlivňující energii a sexualitu. Ulevuje od bolesti žaludku, léčí problémy srdce a jater, přináší vitalitu a radost ze života. No, co víc si přát? Na příkladu jantaru názorně vidíte, že z kamene mohou mít užitek obě strany. Rozjasněná žena, která má smysl pro všechny příjemné požitky, včetně sexu, je přece snem snad každého mužského. A přitom stačí tak málo!

Čas od času zavítám do některého krámku pro čarodějky, kde nabízí nepřebernou škálu polodrahokamů. Mohou mít podobu těžítka, malého oblázku nebo přívěsku na řetízek. Působí potěšení a některé prý mají i kouzelnou moc. Nevím, beru to tak, že pokud mi působí radost, tak je to pozitivní energie a ta se vždycky hodí. A pokud mají opravdu léčivé schopnosti, je to příjemný bonus navíc. Kdo věří, toho víra uzdravuje.

Akvamarín  je bledě namodralý. Říká se, že ho používali námořníci jako ochranný amulet, přinášející štěstí a poskytující jim bezpečí na dalekých cestách. Také se o něm říká, že je "strážce manželství", je tedy vhodným dárkem k zasnoubení, svatbě či výročí. Má jemně očistné účinky, přináší klid a mír, podporuje léčbu hrdla, přílišných emocí a napomáhá seberealizaci.

Korál symbolizuje požitek a radost, lásku, pokoru, harmonii, mateřství, plodnost a sexuální touhu. Zavěšený v domě prý ochraňuje před nebezpečím. Je vhodný pro ženy, protože pomáhá při ohroženém těhotenství či neplodnosti. Ženám, které nemohou otěhotnět, může prý jeho působení pomoci, proto je vhodné nosit například náušnice nebo prsten, je používán také při anémii, zastavuje krvácení, zabraňuje prý potratům a ulehčuje porod.

Granát má temně červenou barvu rudého vína, znásobuje životní síly organismu, léčí rány a záněty. Odstraňuje melancholii a zahřeje srdce. Reguluje krevní tlak, podporuje tvorbu červených krvinek, je využíván při léčbě revmatických potíží a při zánětech kloubů. Posiluje auru a vytváří ochranný štít z vysoce nabitých pozitivních vibrací, které po vzájemném kontaktu odpuzují negativní energii. Má významné účinky na psychiku a je mu připisována magická moc, svým majitelům prý zvyšuje vitalitu, chrání před nepřáteli a podporuje fantazii.


Tygří oko činí svého majitele odvážným a sebevědomým, učí otevřenosti. Prohřívá celý organismus, podporuje tok energie v těle, působí na zmírnění bolestí žaludku, ale i hlavy, migrén, problémů se zrakem, při dýchacích potížích, astmatu, onemocnění jater a hepatitidě. Bývá používán k uklidnění a povzbuzení silně nervózních nebo citlivých lidí. Doporučuje se nosit jej ve chvílích, kdy musíme čelit slovnímu, duševnímu či psychickému útoku. V magii je cenným amuletem přitahujícím peníze, obzvláště prý, je-li nošen v peněžence, společně s kreditními kartami.

Prohledat tento blog