Krůtí nočky pod zelenou peřinou

Suroviny: krůtí mleté maso – pro 2 asi 200 g, 200 g listového špenátu, sůl, koření, cibule, trochu oleje, smetana, voda,  bramborový škrob. Jako přílohu pak můžete zvolit cokoli máte rádi, hodí se rýže, brambory i těstoviny.


Mleté krůtí maso se smíchá se solí, kořením, nejlépe nějakou oblíbenou směsí na grilování a na zahuštění dáme asi 2 lžičky škrobu, který maso spojí, aby se nočky nerozpadávaly. Na pánvi osmahneme pokrájenou cibulku na lžíci oleje. Na ní pak položíme nočky vytvarované pomocí lžičky z mletého masa. Když se nočky osmahnou a obrátí na druhou stranu, pokryjeme je peřinou z nakrájeného čerstvého zeleného špenátu, který podlijeme trochou vody a necháme vše podusit. Ochutnáme a podle chuti přisolíme. Nakonec se přidá trochu smetany a nechá se ještě chvíli prohřát. Poté podáváme s oblíbenou přílohou.

Prohledat tento blog