Brambory

Vařené brambory– tradičně uvařené se solí a kmínem.
Pečené brambory– na pomazaném plechu osolené, s kořením nebo bez, s česnekem nebo bez.
Zapečené s čímkoli– doplněné zeleninou a bylinkami, promíchané s půlkou zakysané smetany nebo lžící oleje.
Teplý bramborový salát– uvařené oloupané brambory, zalité okurkovým lákem, s cibulkou a okurkami, sůl, pepř a zakysaná smetana. Totéž lze podávat i studené. Dají se tam vmíchat další ingredience, například hrášek nebo sušená rajčata.
Brambory zapečené se zelím– promíchané se zakysaným zelím, lžící oleje, solí a kmínem.
Na maso a saláty jsme vyzkoušely studené omáčky:
Česneková– jogurt se promíchá se solí a utřeným česnekem.
Hořčičná– jogurt nebo zakysaná smetana se promíchá s hořčicí, cibulí a okurkou.
Dle Liz Taylor- do jogurtu se přidá sůl, rozmíchané sladidlo, citrón, hořčice, česnek a worchester.
S kečupem– do jogurtu se přidá tomatový kečup a sůl.

Bylinková – do jogurtu se přidají pokrájené bylinky a koření pro bylinková másla.

Prohledat tento blog