Suroviny: 750 g zadní hovězí, 2 párky, sůl, hladká mouka, voda, cibule, olej do základu
Do zadního hovězího masa se naříznou otvory a vloží se nožičky párků. Maso se osolí, obalí v hladké mouce a pak se dá zatáhnout na cibulový základ. Když se zatáhne, podlije se a vloží do trouby, kde se pomalu peče doměkka. Po dopečení již není třeba zahušťovat, záleží na tom, jestli chcete více omáčky nebo stačí podlít jako šťávu.
Hodí se k rýži, knedlíkům, možno podávat s bramborami.
Na obrázku je kromě hovězího i kousek vepřového, což byl první pokus.
-
Na dýňovou omáčku mám chuť docela dlouho. Je poměrně rychlá, dobrá, splňuje kritéria pro zdravou výživu a navíc ji vařím obvykle jen na podz...
-
Plátek krůtích (může být i kuřecí) prsou se nakrájí na nudličky a naloží se do lžíce oleje a nechá se odpočinout. Mezitím se nakrájí 50 g pó...
-
Možná znáte dietu založenou na konzumaci „tukožroutské“ polévky. Tu jsem taky vyzkoušela, ale vývar z řapíkatého celeru, zelí a rajčat mi hr...
-
Snažím se zhubnout většinu svého života. Dařilo se to více nebo méně, ale po marných pokusech posledních pěti let plných stresů jsem to už v...
-
Když ubíhal první týden, poctivě jsem zapisovala a pak přede mnou byly vyplněné jídelníčky. Sama jsem se nic tak moc nového nedozvěděla, o s...
-
Nápad na výživný moučník, který jsem vyzkoušela, měl velký úspěch. Můžete to vyzkoušet. Možná nevypadá až tak vábně, ale chutná opravdu ...
-
Na třetí lekci jsem přinesla jídelníčky a kamarádky taky a za ně jsme dostaly zpátky svoje původní. Samozřejmě jsem tam měla od lektorky poz...